JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Stimuleer het OV

Klapwijk is relatief goed verbonden met zowel het centrum van Den Haag als dat van Rotterdam. De stations van de Randstadrail stations liggen op op ongeveer 900 meter afstand. Buurtbus lijn 484 rijdt één keer per uur en verbindt Pijnacker met Delfgauw.

Veel huishoudens reizen nog met de auto. Het aanbieden van deelauto’s komt op en zal ook in Klapwijk steeds meer ruimte krijgen. Het toegankelijker maken van het OV door het verhogen van de busfrequentie en wellicht een nieuwe bushalte in de wijk, verlaagd de drempel om de bus te pakken in plaats van de auto.

Aanpak:

  • Drempel verlagen voor het gebruik van de buslijn
  • Stimuleren van het gebruik van deelauto’s
  1. Vorm coalities
  2. Stimuleer het OV
  3. Verduurzamen van de wijk
  4. Toekomstbestendige ondergrondse infrastructuur
  5. Ecologie tot in de tuin
  6. Meer klimaatbestendige tuinen

Profiteer van kansen

Met het aanpakken van de riolering hebben we de kans om de openbare ruimte opnieuw in te richten, zowel boven- als ondergronds. Een goed moment om alvast in te spelen op ontwikkelingen in de nabije toekomst. Denk daarbij aan de mogelijkheid om de wijk straks van het gas af te koppelen of de mogelijkheid om een warmtenet aan te leggen. De toekomst laat zich niet voorspellen, maar door verschillende belanghebbenden vroeg te betrekken en flexibiliteit in te bouwen is er veel mogelijk. Daarnaast willen we verduurzaming van de wijk op allerlei manieren stimuleren. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen of laadpalen.

Er zijn zes speerpunten die bij het thema "Profiteer van kansen" horen. Dit zijn:

Op de kaart zijn deze speerpunten uitgewerkt. Klik op een icoon in de kaart om meer te lezen.

   legende-profiteer-van-kansen-new.png