JavaScript is off. Please enable it to view the full site.
 1. Reina Prinsen Geerlingssingel
 2. Aagje Dekenstraat
 3. Hadewijchlaan
 4. Anne Franklaan
 5. Hannie Schaftsingel
 6. Haya van Somerenlaan
 7. Joke Smitstraat
 8. Aletta Jacobsstraat
 9. Suze Groenewegstraat
 10. Marga Klompélaan
 11. Vrouwenrecht
 12. Freule van Dorthsingel
 13. Betje Wolffstraat
 14. Nienke van Hichtumstraat
 15. Belle van Zuylenlaan
 16. Etty Hillesumsingel

Fase 2 en 3

Beste bewoner van Klapwijk,

Het voorlopig ontwerp van fase 2 en 3 is af! Op deze site kunt u het ontwerp van bovenaf bekijken. In het ontwerp kunt u doorklikken (op het fototoestel) naar de visualisaties waarin u een goed beeld krijgt van de uitstraling van het nieuwe ontwerp per straat.
In het menu naast het ontwerp kunt u doorklikken naar de tekstuele uitleg en de achtergrond bij het klimaatbestendige ontwerp.

De straten in fase 2 en 3 zijn voornamelijk woonstraten en ontsluitingswegen. De inrichting van de woonstraten lijkt op de inrichting van de Caro van Eycklaan en Vrouwenrecht in fase 1. De verhoogde en groene parkeervakken, het wandelpad langs de singel en de bestrating is vergelijkbaar met het ontwerp in de woonstraten van fase 2 en 3. Loop dus eens een rondje door fase 1 om een beeld te krijgen van de nieuwe uitstraling.

De ontwerpen van fase 2 en 3 zijn gecombineerd, omdat deze straten veel op elkaar lijken. De twee fases zijn gespiegeld. De uitvoering van deze fases is wel apart.

Uitvoeringsplanning:

De ophoging van de straten wordt momenteel nog uitgewerkt door het bouwteam (samenwerking tussen de gemeente en aannemer Gebr. Van Kessel). De bewoners worden hier later over geïnformeerd.
De speelvoorzieningen van de buurtparken (Etty Hillesumsingel en Freule van Dorthsingel) worden in samenspraak met de kinderen en bewoners op een later moment gekozen.

Wilt u reageren op het ontwerp. Laat het ons weten via de knop reageren of een e-mail naar klapwijk@pijnacker-nootdorp.nl. Wij ontvangen uw reactie graag uiterlijk 4 september 2022.

 

Met vriendelijke groet,

Debby de Ruijter
Projectleider Klimaatbestendig Klapwijk

1.-legenda-plankaart.jpg