JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Riek Kuiperssingel

Type: Woonerf
Ophoging: variërend van ca. -0,10 tot 0,30 meter

De Riek Kuiperssingel wordt versmald, waardoor de groenstrook langs de singel kan worden verbreed. De parkeerplekken zijn opnieuw ingedeeld en uitgevoerd in grassplittegels. De keerlus, aan het einde van de straat, is vervangen door 2 extra parkeerplaatsen. De gehele straat ligt op één oor naar de singel voor de afvoer van het regenwater. Verdeeld over de straat liggen lage drempels ter vervanging van de punaises.
Langs de singel wordt een eenvoudig pad aangelegd van gebroken puin. De kleine bomen, heestergroepen en enkele grote bomen (met een mindere kwaliteit) worden verwijderd. Hiervoor in de plaats komen nieuwe bomen en boomgroepen, die passen bij het beeld van een gevarieerde boombeplanting aan de singel. In het vroege voorjaar sieren bollen en stinzen de singel, in de zomer is dat het bloem- en kruidenrijke gras.

profielen-e.jpg

 1. Speelplekken
 2. buurtbanken
 3. container opstelplekken
 4. Vrouwenrecht
 5. Profiteer van kansen
 6. Maatwerk per straat
 7. Koester het groen
 8. Water in de wijk
 9. Wonen met peilverschillen
 10. Freulle Wttewaal van Stoetwegensingel
 11. Freulle Wttewaal van Stoetwegensingel
 12. Freulle Wttewaal van Stoetwegensingel
 13. Freulle Wttewaal van Stoetwegensingel
 14. Riek Kuiperssingel
 15. Rosa Spierstraat
 16. Fien de la Marstraat
 17. Corry Vonklaan
 18. Caro van Eycklaan
 19. Beppie Nooijstraat
 20. Beppie Nooijstraat
 21. Beppie Nooijstraat
 22. Maartje Offersstraat
 23. Fien de la Marstraat
 24. Beppie nooijstraat
 25. Caro van Eycklaan
 26. Maartje Offersstraat
 27. Freule Wttewaall van Stoetwegensingel
 28. Freule Wttewaall van Stoetwegensingel
 29. Riek Kruipersingel
 30. Corry Vonklaan
 31. Fien de la Marstraat
 32. Tussenpad Vrouwenrecht - Fien de la Marstraat

Fase 1

Beste bewoner van Klapwijk,

Wat hadden we het allemaal anders bedacht… het presenteren van het aangepaste ontwerp van fase 1. Graag hadden we weer een tent neergezet in uw buurt: een lekker avondzonnetje, kopje koffie, persoonlijk met u in gesprek, en u zou met uw buren over de plannen kunnen keuvelen. Helaas moet het vanwege de corona-maatregelen anders.

ONTWERP FASE 1
Wel zijn we heel blij dat deze website al bestond en dat veel van u deze al eerder heeft bekeken. Hier hebben we inmiddels het aangepaste ontwerp geplaatst. Daarin zijn uw opmerkingen die u in november 2019 tijdens de informatieavond of digitaal heeft ingediend verwerkt. De grootste wijzigingen zijn:

Alle opmerkingen hebben we geanonimiseerd in een lijstje gezet, met daarbij de reactie van de gemeente. Deze kunt u HIER vinden. We zijn benieuwd naar uw reactie. Deze kunt u voor 1 juni geven via ‘reageren’ of een email naar klapwijk@pijnacker-nootdorp.nl.

LEESWIJZER
Het nieuwe ontwerp kunt u hiernaast vinden. Door in te zoomen en te schuiven op de tekening kunt u uw eigen straat bekijken. Wanneer u klikt op het loepje in de tekening leest u meer over uw straat, en als u op het cameraatje klikt ziet u een sfeerbeeld van de nieuwe situatie. In het menu links kunt u per thema meer informatie vinden. De informatie en presentatie van het ontwerp in november hebben we verplaatst naar het Archief, onderin de menubalk.

UITVOERING
Gebr. Van Kessel gaat voor de gemeente het werk uitvoeren en start daar komend najaar mee. Voordat er gestart wordt met de werkzaamheden informeren we u over bijvoorbeeld de planning en de exacte ophoging. Hoe we dat tegen die tijd organiseren is natuurlijk afhankelijk van de corona-situatie.

Blijf gezond en tot snel!

Met vriendelijke groet,

Jolanda Alsemgeest
Projectleider Klimaatbestendig Klapwijk

legenda-plankaart-vo.png